© Cevirah v/Cecilie Elvira Lassen.                          Kontakt: +4528444357                            Email: cecilie_lj@hotmail.com                                 Pop up events - skiftende lokaler

Et nytårsritual

January 10, 2018

Der er totalt ro i vores lille barselshule, lige nu. En smuk vintersol skinner ind gennem vinduet, mens jeg sidder og nyder en alenestund med min (VARME) kaffe. Det gør mig ret så veltilfreds, at jeg nåede at nyde den mens den stadig er varm. NOTE: det kan være svært med en nyfødt.

 

Det nye år er allerede skudt godt i gang og imens Alfred sover tungt, er jeg ved at runde mine nytårsrefleksioner af. Det har taget noget tid for mig at finde tid og ro til at gøre det. For selvom mit liv aldrig har foregået i et mere roligt tempo end nu, synes dagene at flyve af sted med lysegrønne håb om alt det nye der kommer. De flyver også af sted, med ren væren med Alfred, utallige lure på sofaen med ham på maven, bleskift og mig der snakker med stor begejstring til ham. (Gad godt optage mig selv. Tror det kunne være guld og grin værd om nogle år)

 

Men ja, det er et nyt år, hvilket altid rummer en magisk fornemmelse for mig. En magisk energi, hvor nye friske ideer står i kø for at blive til manifisteret. Mange kender i den forbindelse til de kære nytårsfortsæt - i min verden kalder jeg dem nytårsINTENSTIONER:

 

For mig virker det nemlig påtaget med de såkaldte nytårsfortsæt - for holder de overhovedet i længden? Når jeg så kalder det intentioner i stedet, skelner jeg mellem en vigtig lille nuance: Bevidsthed. Nytårsfortsæt kan vi hurtigt få slynget ud, mens bevidste intentioner rent faktisk holder. Hvorfor? Nok fordi vi ved at bruge en bevidst stund på at reflektere over det vores hjerte og mave fornemmelse fortæller, finder frem til det der VIRKELIG giver mening (og for mit vedkommende faktisk er realistisk)

 

Derfor giver jeg mig selv den nødvendige ro til at reflektere over alt det forgangne hvert nytår. Det giver en større bevidsthed om hvad jeg har lært, hvilke ting der er klar til at slippe og hvilke nye frø der skal sås eller fortsat plejes.

 

Skab dit eget ritual

Det behøver hverken være vildt og krævende at skabe et lille hyggeligt ritual for nytåret. For mange vil det at skrive nogle få ord ned i en notesbog kunne gøre det. Dog kan jeg personligt godt lidt at gøre det til et lille ritual, for at forstærke mine tanker og intentioner. Det sætter en mere klar kurs, at navigere efter som året skrider frem.

 

Et eksempel på hvordan det (faktisk ret så lavpraktisk) kan foregå for mig, er ved at jeg pakker mig ind i varmt tøj (og i år også lille Alfred), fylder varm kaffe på termokanden og har min notesbog klar. Derfra begiver jeg mig ud i naturen og finder mig et roligt sted, hvor intet kan forstyrre mig.

 

Her mærker jeg ind i min krop, sanser de kropslige fornemmelser der popper up, og mærker min vejrtrækning. Når jeg mærker en kropslig ro, går jeg året igennem i mine tanker og stiller mig selv spørgsmål som

 

  • Hvad var den vigtigste læring året bragte med sig? 

  • Hvilke store valg tog jeg og hvordan er de kommet til udtryk 

  • Skal de frøene fra de valg fortsæt næres eller er det tid til   at give slip 

  • Hvad vil fortsat få mit hjerte til at synge og hvilken retning vil jeg gå i mod?

 

Jeg sidder blot og lader svarene forme sig selv, og skriver så lidt noter ned i min lille notesbog. Senere hjemme i varmen giver jeg så mig selv god tid til at forme mine intentioner. For at give det et mere konkret udtryk, graver jeg herefter små sedler med intentionerne ned (som de symbolske frø de er). Det minder mig om at de skal næres og vandes for at blive til min kommende virkelighed.

 

Hvis det sidste er for langhåret for dig, er det selvfølgelig ikke noget du skal gøre. Det er DIT eget ritual.

 

Det jeg nok ønsker at sige med dette opslag er, at når vi gør vores handlinger bevidste og giver dem en mening (bl.a. gennem et ritual), så vil de ofte virke mere kraftfulde. Leg med det, vær kreativ og gør det til dut helt eget. Husk at drømme stort, for intet er umuligt - omend det kan kræve en masse arbejde.

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Kære frygt - kan vi være venner?

February 15, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts

January 10, 2018

November 23, 2017

March 26, 2015

Please reload

Archive