© Cevirah v/Cecilie Elvira Lassen.                          Kontakt: +4528444357                            Email: cecilie_lj@hotmail.com                                 Pop up events - skiftende lokaler

Hjemmelavet og naturlig læbepomade

May 6, 2015

Sommeren begynder langsomt at nærme sig med løfter om dejlige lyse dage, strand, koldskål og duften af grillmad i parkerne.  I takt med at solen finder frem og vi danskere kan begynde at lufte vores vinterblege ben, er det dog også en sæson der med saltvand, sommervind og sol kan være hård for vores hud og ikke mindst læber.

 

De fleste har vinteren igennem troligt smurt deres tørre vinterlæber med læbepomader for at holde sprukne læber langt væk. Som de fleste efterhånden nok ved, er problemet dog med læbepomader at de tørre læber hurtigt kan vende tilbage når vi stopper et regelmæssigt brug. Det skyldes at mange læbepomader har et højt vandindhold, der ødelægger det beskyttende fedtlag på læbernes hudbarriere.

 

Man kan selvfølelig jagte en lækker pomade med en høj fedtprocent, og dog er det utroligt nemt og billigt at lave sin helt egen, hvor man tilmed ved lige præcis hvad der gemmer sig af ingredienser og selv kan bestemme duft og smag. Man kan lave mange variationer, men en helt simpel og rigtig god variation kan laves med tre simple ingredienser - ekstra jomfru olivenolie, bivoks og æteriske olier. Man kan sagtens dæmme op for flere lækre ingredienser og tilføje shea- og kakaosmør og naturlige farvestoffer som rødbedepulver eller hibiscus.

 

Inden du bruger en læbepomade, kan det også være rigtig godt at bruge en læbescrub, som du nemt kan bikse sammen med rørsukker/kaffegrums og en god flydende planteolie (jeg bruger oftest ekstra jomfru olivenolie eller hvad jeg lige har stående)

 

Opskrift (Basic)

1 spsk bivoks (jeg køber mit fra urtegården i den lokale helseshop)

2 spsk ekstra jomfru kokosolie

10 dråber æterisk olie (jeg bruger altid doTerras olier som du kan læse mere om i mit tidligere blogopslag). Gode olier jeg oftest selv bruger er pebermynte, lavendel og vild orange.

 

Hvis du vil have din læbepomade mere fast, kan du bruge lidt mere bivoks efter behov - prøv dig frem og se hvad der falder i din smag.

 

Man kan også med stor fornøjelse tilføje shea- eller kakaosmør, som også kan købes gennem urtegården eller i helseshoppen

 

Hvis du kunne tænke dig farve så drys en teske rødbedepulver eller fint knust mynte i blandningen

 

Fremgangsmåde

Smelt først kokosolie og bivoks ved svag varme, så massen smelter langsomt. Rør jævnligt for at gøre massen mere ensformet.

 

Når olie og bivoks er helt smeltet og en smule nedkølet, røres de æteriske olier (efter eget valg) i blandningen, hvorefter læbepomaden kan hældes på små bøtter, der er blevet skoldet inden. Jeg køber mine i enten Søstrene Grene eller Tiger.

 

Efter et stykke tid i køleren, har du de lækreste fløjsbløde læbepomader med en god fugtende olie. Velkommen sommer og labre læber!

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Kære frygt - kan vi være venner?

February 15, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts

January 10, 2018

November 23, 2017

March 26, 2015

Please reload

Archive